Musici gezocht

Klassiek rondom de Klas is een project dat nadrukkelijk vrijwilligers inzet. Bevlogen musici kunnen als geen ander hun passie op de kinderen overbrengen. De docenten van Klassiek rondom de Klas zijn onder andere (oud-)leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest die als vrijwilliger bij Klassiek rondom de Klas betrokken zijn.

Tijdens de naschoolse lessen van Klassiek rondom de Klas hebben de kinderen les met hun instrumentgroep. Dat zijn de strijkers, hout- of koperblazers.

de_eerste_muzikanten_03


Taken

Bij de muzieklessen worden vrijwilligers ingezet om de kinderen extra te coachen. Je zit bij de kinderen en helpt ze bijvoorbeeld met stemmen, een strijkstok vasthouden of extra uitleg te geven over houding of embouchure.  In iedere les is er een gedeelte waarin de vrijwilliger zich met de kinderen specifiek op het eigen instrument kan richten voor aanwijzingen.

Wij zoeken
We zoeken vrijwilligers met liefde voor muziek zoals (gepensioneerde) beroepsmusici of muziekdocenten, conservatoriumstudenten, of goede amateurs. Wij verwachten van de vrijwilliger dat hij/zij minstens eens per 14 dagen aanwezig is en dat hij didactische vaardigheden heeft.

Wij bieden
We bieden een inspirerende omgeving met gelijkgestemde mensen die graag iets willen betekenen voor de kinderen van de Indische buurt. Het gaat om kinderen van groep 8 van ongeveer 8 tot 12 jaar.

Waar en wanneer
De lessen van Klassiek rondom de Klas vinden plaats in gebouw de Evenaar op het Ambonplein op maandag-, donderdag- en vrijdagmiddag.

Neem contact met ons op.