Nieuwsbrief november 2017

Klassiek rondom de Klas is verhuisd!
Het nieuwe schooljaar is al even aan de gang en de eerste activiteiten, naast de reguliere lessen, hebben al plaatsgevonden. Met als belangrijkste natuurlijk de verhuizing naar de Batjanstraat! Een heel fijne en nieuwe plek en ook nog eens om de hoek van onze partners Het Leerorkest, Instrumentendepot en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Uiteraard komt er een feestelijke opening.

Familieconcert
Op zondag 22 oktober vond Het Concertgebouworkest Familieconcert plaats in Het Concertgebouw. Elk jaar worden er kaartjes beschikbaar gesteld voor alle kinderen ouders en vrijwilligers die betrokken zijn bij Klassiek rondom de Klas. Dit keer was dat voor Koning Klimboom, een familievoorstelling over Peer, een dromerige en eigenwijze boomklimmer. Een mooi concert waar iedereen met een grote glimlach de zaal uitliep.

Vrijwilligersdag
Op zondag 5 november waren vrijwilligers van Het Leerorkest en Klassiek rondom de Klas te gast bij het NedPhO voor een Koepelconcert en een feestelijk drankje na afloop. Een mooi gezelschap op een mooie zondagmiddag!

Misha Fomin
In Het Concertgebouw speelde de Russische meesterpianist Misha Fomin onlangs Beethoven, Schumann en Liszt. Per verkocht kaartje schenkt Stichting Mezzo Forte Piano 10 euro aan Klassiek rondom de Klas. Met behulp van deze prachtige bijdrage kunnen we De Vuurpijl in juni nogmaals opvoeren.

12+ project
Zondag 18 november was de eerste uitvoering van onze 12+ kinderen. In samenwerking met studenten van het Sweelinckorkest hebben de 12+-ers dit project bedacht en opgezet. Hiermee willen we de leerlingen een extra stimulans bieden aan de hand van aanbod dat specifiek gericht is op deze leeftijdsgroep. Het repertoire is toegesneden op middelbare scholieren en middels ‘instant composing’ worden kinderen geprikkeld eigen inbreng te tonen.
Wist je dat?
Wist je dat woensdag de lesdag is voor blazers en slagwerk, donderdag koordag en vrijdag voor de strijkers is? Heb jij, je kind of een andere bekende interesse in Klassiek rondom de Klas? Of heb je ideeën en wil jij meehelpen muziek in de Indische Buurt te verspreiden? Kom dan op één van deze dagen langs op de Batjanstraat.
Save the date
Op vrijdag 26 januari is het feest! Dan vieren we de opening van onze nieuwe locatie in de koepel van het NedPhO. Daarnaast is er het nieuwjaarsconcert in samenwerking met het Nederlands Philharmonisch Orkest én houdt Het Leerorkest en Instrumentendepot een Open Dag. Een volle, feestelijke dag. We hopen jullie te mogen verwelkomen!

Agenda
Zaterdag 25 november 2017
NedPhO Coachingsdag en concert Klassiek rondom de Klas en Klein Leerorkest
In de koepel van het NedPhO

Donderdag 21 december 2017
Kerstconcert

Zaterdag 23 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018
Kerstvakantie, lesvrije periode

Vrijdag 26 januari 2018
Feestelijke opening van de nieuwe locatie Klassiek rondom de Klas
Open Dag Instrumentendepot en Leerorkest
Nieuwjaarsconcert i.s.m. het Nederlands Philharmonisch Orkest
Batjanstraat 1 en 2

Zaterdag 27 januari 2018
Het Leerokest opent Strijkkwartet Biënnale Amsterdam
Met leerlingen van Klassiek rondom de Klas en Klein Leerokest
Muziekgebouw aan het IJ

Vrijdag 29 juni 2018

Kinderopera De Vuurpijl gaat in reprise!
In de koepel van het NedPhO