Staffordshire Safer Roads Partnership wil dat leerlingen hun tijd goed gebruiken en oefenen voor hun theorie-examen

 

Leerling-chauffeurs in Staffordshire en Stoke-on-Trent worden aangemoedigd om de lockdown-tijd te gebruiken om hun rijtheorie op te frissen.

 

De oproep, van het Staffordshire Safer Roads Partnership, wil dat leerlingen hun tijd goed besteden en ervoor zorgen dat ze op de hoogte zijn van de theorie en klaar zijn voor hun test wanneer de beperkingen worden opgeheven.

 

Rijexamens en professionele lessen zijn tijdelijk opgeschort tijdens deze derde nationale lockdown, maar privé-rijpraktijken zijn momenteel toegestaan ​​zolang het voor een essentiële reis is en met een lid van hetzelfde huishouden of steunbubbel. motortheorie leren kan online.

 

Het theorie examen een belangrijk onderdeel

Het theorie-examen is sinds de introductie in 1996 een belangrijk onderdeel van het rijexamen geworden en wordt vóór het praktijkexamen afgelegd. De cursisten doorlopen een reeks vragen, scenario’s en gevaarherkenningsoefeningen, die hen allemaal helpen om beter te begrijpen wat er komt kijken bij een veilige bestuurder.

 

Er is een reeks gratis en betaalde apps en online tools beschikbaar om mensen te helpen de theorie te leren en zich voor te bereiden op de test. Een lijst met ‘Show Me, Tell Me’-vragen is ook beschikbaar in het gedeelte voor leerlingbestuurders op www.gov.uk.

 

 

Josh, uit Wildwood, zei: “Ik kijk er echt naar uit om te kunnen rijden. De theoretische kant van de dingen doornemen is vrij moeilijk, er is veel om in je op te nemen en veel dat je moet weten.

 

“Ik heb een paar apps en websites gevonden waarmee je kunt oefenen met het beantwoorden van vragen die op het theorie-examen staan, dus dit is een goede hulp.

 

“Ik hoop de komende maanden mijn theorie te halen en daarna mijn eigenlijke test te doen. Ik denk dat ik wat nerveuzer zal zijn tijdens de test met de examinator, maar hopelijk verloopt alles volgens plan.” Gratis oefenen voor theorie examen is mogelijk online.

 

Veilig rijden is priotiteit

Namens het Staffordshire Safer Roads Partnership zei David Williams, Cabinet Member for Highways and Transport bij Staffordshire County Council: “Het veilig houden van onze wegen is een prioriteit voor de County Council en het partnerschap en onze wegen blijven een van de veiligste in het land.

 

“Onderdeel van dit werk is ervoor te zorgen dat leerling-chauffeurs en nieuw gekwalificeerde chauffeurs goed voorbereid zijn op hun rijreis.

 

“Voor veel mensen heeft lockdown uitdagingen en beperkingen met zich meegebracht, maar voor leerling-chauffeurs is het de ideale gelegenheid om de tijd te gebruiken om het theorie-examen op te frissen.

 

“En naast thuis studeren, moeten leerlingen tijdens essentiële reizen als passagier ook oefenen met het herkennen van potentiële gevaren en het begrijpen van verkeersborden en wegmarkeringen.

 

“Het observeren van situaties op de weg is een goede manier om op de theorie te putten en na te denken over hoe ze het in de praktijk zouden brengen.

“Het gebruik van lockdown is ook een goed moment voor leerlingen om hun auto beter te leren kennen. Dit betekent het controleren van zaken als bandenspanning en loopvlakken, evenals het controleren van lichten en oliepeilen.

 

“Al deze voorbereiding geeft leerlingen de beste kans om hun tests te halen en betere, veiligere chauffeurs te worden.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.